Neolith

A kőtábla rendszer

Bono Design / Partnerek / Neolith

Egy forradalmian új, rendkívül sokoldalú termék, ami tökéletes kinti és benti használatra. A konyhai és fürdőszobai munkalapoktól a padlóig, falakig, bútorokig és homlokzatig.

Neolith® konyha

A Neolith® a konyha világát olyan környezetnek tekinti, amelyben a formatervezés és a funkcionalitás mellett az elegancia és a tartósság, az esztétikus részletek és a műszaki jellemzők egyaránt fontosak.

Neolith® fürdő

A Neolith® ideális felületet biztosít a fürdőszobák burkolatához, mivel jól ellenáll a kémiai anyagoknak. A nagyméretű formátum minimálisra csökkenti az illesztéseket, így higiénikusabb felületet kaphatunk, mint más anyagok alkalmazása esetében.

Neolith® bútor

A vékonyságának és könnyű súlyának köszönhetően a Neolith® egyszerűen kezelhető anyag. Ideális kiegészítő fém- és faszerkezetek bevonására, és nagyszerű hozzáadott értéket biztosít a bútoroknak a megjelenés és az ellenállóképesség tekintetében.

Gyakori kérdések

Az elmúlt évtizedben megalkotott Neolith – szinterezett kő – egy forradalmian új termékcsalád részét képezi, amelyet a komolyabb építészeti és belsőépítészeti igények kielégítése céljából állítottak össze.

Nem hagyományos kerámiáról vagy kőanyagról van szó, hiszen valójában ezen anyagok továbbfejlesztése során egy olyan újfajta burkolatot találtak fel, amely korábban egyáltalán nem létezett. A Neolith a szinterezett kőtermékek piacán úttörő innovációt jelent.

Könnyen láthatjuk a Neolith és a hagyományos kerámia közötti különbségeket, ha összehasonlítjuk az egyes felületek jellemzőit. Bár a hagyományos kerámiák is rendelkeznek néhány hasonló tulajdonsággal, egyetlen kerámia sem képes arra, amire a Neolith; hiszen ez a termék egyetlen anyagban ötvözi a foltoknak, a kémiai hatásoknak és a hőnek való ellenállóságot.

Már a Neolith burkolatok előállításához használt nyersanyagok is eltérnek – bár némileg hasonló alapanyagokból állnak, illetve hasonló forrásokból származnak. A Neolith lapok gyártásához alkalmazott nyersanyagok jóval finomabb szemcseszerkezetű és tisztább anyagok, ezzel garantálható az egységes anyagszerkezet kialakítása.

Szintén egyedülálló a nyersanyagok megmunkálásához használt gyártási technológia, amelyet kifejezetten a Neolith lapok gyártására terveztek. A legújabb technológiát alkalmazó, legkorszerűbb berendezésekkel felszerelt gyártósor biztosítja a magas színvonalú termékek előállítását. A nyersanyagokat lényegesen nagyobb nyomáson préselik, hogy magasabb sűrűségű végterméket kapjanak.

Ezután a préselt anyagokat majdnem két órán keresztül égetik ki, tehát lényegesen hosszabb ideig, mint a hagyományos kerámiák esetében, ahol körülbelül 40 perces égetési ciklusokat alkalmaznak.

A hosszabb ciklusoknak köszönhetően a késztermék egy magasabb ellenálló képességű, nem áteresztő felülettel rendelkezik. A minőségibb nyersanyagok és a különleges gyártási technológiák alkalmazásának eredménye a Neolith, ez a továbbfejlesztett burkolat, amely kiváló műszaki jellemzőkkel rendelkezik.

Összetétele: 100%-ban természetes anyag, amelynek összetevői háromféle csoportra oszthatók fel:

  1. Gránitból származó ásványok: kvarc és földpát, amelyek keménységet és szilárdságot kölcsönöznek a terméknek.
  2. Üvegből származó ásványok és kova, amelyek biztosítják a kémiai stabilitást.
  3. Természetes oxidok; ezeknek köszönhetők az anyag kromatikus tulajdonságai.

A TheSize kifejlesztette a szinterezés gyártási technológiáját a Neolith termékek előállításához, aminek köszönhetően pusztán néhány órában lemásolható az a több ezer éves folyamat, amelynek során a természetes kő képződik. A gyártási folyamat során a feljebb bemutatott nyersanyagokat rendkívül nagy nyomásnak és hőmérsékletnek teszik ki.

A folyamat első fázisában préselőgépben dolgozzák fel a nyersanyagokat akár 400 bar nyomáson.

A folyamat második fázisában a táblákat kemencében égetik ki, amelyben a hőmérséklet meghaladja az 1200 °C-ot. A folyamat eredményeképpen rendkívül kompakt, tömör, dekoratív felületek készíthetők.

A Neolith burkolólapok kétféle standard méretezésben érhetők el: 3,200×1,500 mm (126″x60″); 3,600×1,200 mm (142″x48″); 3,200×1,600 mm (126″x64″) és 2,600×1,200 mm (102″x18″). Elérhető még a 2,600×1,500 mm (102″x60″) méretezés, valamint az egyedi méretezésű opciók a speciális projektek számára.

Ezeken a méretezéseken túl, a Neolith termékek kaphatók még a további standard csempeméretekben is: 1,500×1,500 mm (60″x60″); 1,500×750 mm (60″x30″); 750×750 mm; 1,200×1,200 mm (48″x48″); 1,200×600 mm (48″x24″); 600×600 mm (24″x24″) és 600×300 mm (24″x12″). A Neolith termékek méretre vágott formában is megvásárolhatók adott mennyiségben, négyzetméter alapon.

A vastagság a Neolith burkolólapok egyik legfontosabb jellemzője. Ez az egyetlen fajta burkolólap, amely négyféle különböző vastagságban elérhető a nyilvánosság számára. A vastagság 3 és 20 mm között változhat, illetve az alkalmazási céltól függ, hogy hogyan használhatjuk fel a különböző változatokat. A 3 mm-es vastagságú lapok beltéri csempézésre vagy bútorokhoz használhatók fel; a 6 mm-es vastagságú változat a padlóburkolatokhoz (beltéri és kültéri) alkalmas, illetve kültéri csempézéshez (átszellőztetett homlokzatokhoz); a 12 és a 20 mm-es vastagságok pedig a komolyabb igénybevételhez javasoltak, például a konyhai munkalapok számára.

A Neolith burkolatok többféle felületképzéssel választhatók, ami által a felületek még gazdagabb és értékesebb megjelenést kapnak: a termékek az egészen durvától a tükörfényesre polírozott felületig elérhetők. Egy teljes repertoár a szem számára, amiket igazán jó érzés megérinteni is.

  • Satin: Teljesen matt felületképzés. Magas ellenálló képességű és ideális az üzleti alkalmazásokhoz.
  • Silk: Matt felületképzés, vékony réteg mázzal, amelynek révén a felület enyhe fényt és kellemes tapintást kap. Igen könnyen tisztítható a felület.
  • Riverwashed: Durva, stokkolt textúra és domborzat, mely különleges hatást kelt, ha megérintjük.
  • Natural Honed: A természetes kövekre jellemző csiszolt textúra: sima, puha, fényezés nélküli és teljesen matt.
  • Décor Polished: A Décor Polished felületképzés tökéletesen lineáris tükröződést kölcsönöz a Classtone kollekció színeinek, amely igen mélyreható és elegáns.
  • Nanotech Polished: A magas fényű felületképzéssel a Nanotech Polished kifinomultabb megjelenést kölcsönöz a Colorfeel kollekciónak.

A formátumnak és a fizikai illetve mechanikai tulajdonságoknak köszönhetően ezek a termékek ideálisak mindenféle beltéri és kültéri alkalmazás számára kereskedelmi és lakóépületekben: pultlapok, padlóburkolatok, díszburkolatok, homlokzatok, csempék, bútorok. Csak az Ön képzelete szabhat határt.

A munkalap felületétől függ a válasz. Ha a munkalap Silk, Satin vagy Riverwashed típusú felülettel rendelkezik, akkor azt javasoljuk, hogy nézze át a Tisztítási és karbantartási útmutatót (Cleaning and Maintenance Guide).

Ha a munkalap valamelyik Polished finish típusú polírozott felülettel rendelkezik, akkor kérjük, tanulmányozza át a Tisztítási és karbantartási útmutatót a polírozott felületek számára (Cleaning and Maintenance Guide for Polished Finishes).

Igen. A Neolith termékek természetes anyagokból készülnek, valamint nagyon magas hőmérsékleten és nyomáson állítják elő a burkolólapokat, aminek köszönhetően azok rendkívül karc- és ütésállók lesznek. Azonban a hirtelen ütéseknek vagy az extrém magas hőmérsékletnek való kitettség, illetve a nem rendeltetésszerű használat ugyanúgy károsíthatja az anyag felületét, mint bármely más felület esetében.

A Polished termékekre jellemző üvegszerű felületek nagyobb odafigyelést igényelnek, mivel nem rendelkeznek olyan nagy felületi keménységgel. További információkért javasoljuk, hogy olvassa el a Tisztítási és karbantartási útmutatót a polírozott felületek számára (Cleaning and Maintenance Guide for Polished Finishes) (link a dokumentumhoz).

*Különös gondossággal bánjon a kerámiakésekkel:

A kerámiakések a Neolith felületeken a felületképzéstől függetlenül ugyanúgy karcokat ejthetnek, mint más hasonló márkák termékei esetében.

A Neolith egy sokoldalú termék, amely a legújabb innovációk eredménye. Más anyagokkal ellentétben a Neolith termékek bármilyen célra felhasználhatók. Segítségükkel az építészek, a belsőépítészek, a tervezők és a tulajdonosok valóban átfogó, modern projekteket valósíthatnak meg. A termékcsalád burkolataihoz a legkülönfélébb felületek széles választékát kínálja.

A Neolith termékek kizárólag speciális szaküzletekben vásárolhatók meg. Ennek oka, hogy a termék méretre vágása, kezelése és beépítése speciális felszerelést igényel, illetve csak a megfelelő képesítéssel rendelkező szakember végezheti el ezeket a műveleteket.

Letölthető Neolith katalógusok

Kitchen

Bathroom

Skin

Gallery

Skyline

Bono Design / Partnerek / Neolith