GyIK

Bútor tervezéssel és vásárlással kapcsolatos kérdések

Mire van szükség, ha bútor szeretnék terveztetni?
Elsőként érdemes weblapunkról kiválasztani a bútor/ok típusát, stílusát és színvilágát. Célszerűs eldönteni, hogy milyen konyhagépeket szeretnénk majd használni, és természetesen nagyon fontos, hogy a tervezéshez rendelkezésre álljon a berendezésre váró helység méretezett alaprajza, melyen minden fontos részletet (ajtó, abla, radiátor, strang, stb) jelölni kell. Ha ezek rendelkezésre állnak, kérjük vegye fel a kapcsolatot elérhetőségeinken  bútortervező kollégánkkal.

Szükség van-e időpont egyeztetésre a bútortervezéshez?
Igen. Kérjük, hogy kollégánkkal lehetőség szerint egyeztessen időpontot a bútortervezéshez, mert csak így garantálható, hogy kellő időt és figyelmet fordítsunk a tervezésre, szaktanácsadásra. Amennyiben nem foglal időpontot előfordulhat, hogy várni kell, mert kollégánk éppen más Ügyfél számára tervez. Ha érkezését telefonon előre jelzi számunkra, úgy a stúdiónkkal szemközti parkolóban fentartott Bono Design ügyfélparkolóba is be tud állni autójával.

Milyen határidővel számolhatunk a bútor beérkezésénél?
Olasz bútorainkat San Marinóból közvetlenül a gyártótól szerezzük be, így garantálni tudjuk az extra gyors 3-5 hetes beérkezési időt, valamint a versenyképes árakat is. A jelzett időtartam a megrendelés napjától és/vagy az előleg összeg befizetésétől értendő.

Mennyi a garanciaidő a Colombini bútorokra?
Colombini bútorainkra (konyhabútorok, nappalik, hálószobák, gardróbok és gyerekbútorok) az asztalos szakembereink által végzett beszerelés esetén a garanciaidő három év.

Milyen fizetési módok közül tudok választani?
- Készpénzes fizetés: Stúdiónkban a termékek megrendelésekor és a végösszeg fizetésénél.
- Bankkártyás fizetés: Bankkártyás fizetésre Stúdiónkban nics lehetőség, helyette az átutalást ajánljuk.
- Átutalás: utaláshoz utalás bekérőt adunk/küldünk Ügyfeleinknek a termékek megrendelésekor és a végösszeg fizetésénél. Amint megérkezik számlánkra az utalt összeg elindítjuk a megrendelést/vagy telefonos egyeztetést követően kiszállítjuk a  megrendelt termékeket a megadott címre, vagy átveheti Stúdiónkban.

Amennyiben átutalást választottam, milyen bankszámlaszámra utalhatok?
A megrendeléskor minden esetben átadjuk/vagy az Ön e-mail címére elküldjük utalás bekérőnket, amelyen szerepel cégünk bankszámla száma. Az összeg bankszámlánkra érkezését követően állítjuk ki és postázzuk az átutalásos számlát.

Hová fordulhatok bútorokkal és konyhagépekkel kapcsolatos kérdéseimmel?
Kérdéseivel hívja ügyfélszolgálatunkat munkaidőben a 06 1 240 0242 vezetékes számon, vagy küldjön e-mailt az info@bonodesign.hu e-mail címre. Kollégáink rövid időn belül felveszik Önnel a kapcsolatot.

Konyhagép árajánlatot a típusok megjelölésével e-mailen is tudunk küldeni, bútor tervezésre azonban csak
személyes konzultáció keretében van lehetőség. Kérjük egyeztessen időpontot kollégáinkkal.

Konyhagépekkel kapcsolatos kérdések

A beépíthető készülékeket ki lehet próbálni/meg lehet tekinteni?
Igen, a beépíthető készülékek közül sok típus megtekinthető Stúdiónkban, ahol minden készülékünk működés közben is kipróbálható. Az általunk forgalmazott konyhagép márkák közül cégünk több gyártónak is: AEG, Electrolux, Küppersbusch, Cata, Nodor, Falmec, Zanussi, Blanco kiemelt prémium partnere, mely garancia a minőségi kiszolgálásra és az extrán versenyképes árakra. Kollegáink tanácsadással és  bemutatóval is állnak Ügyfeleink rendelkezésére Stúdiónkban. Tekintse meg akciós konyhagépeink katalógusát, kérjen árajánlatot és tesztelje extra akciós konyhagép árainkat!

Mit jelent a pyrolitikus/vagy öntisztító sütő?
Néhány sütő speciális öntisztító funkcióval rendelkezik, mely extrém magas 500 °C hőfokon minden szennyeződést leéget a sütő belső felületeiről, így nem kell kézi erővel vegyszerekkel tisztítanunk vadonatúj sütőnket. Elég elindítani a pyrolitikus programot és a tisztító program végén nedves ruhával kitörölni a hátramaradt hamut.

Miért érdemes indukciós kerámialapot vásárolni?
Az indukciós főzőlap a legmodernebb a kerámia és gáz főzőlapok közül. Az indukciós főzőlapok működése a legenergiatakarékosabb, mert a generált hőmennyiség 90 százalékát (az elektromos lapok 60, a gáz pedig kevesebb, mint 50 százalékát) hasznosítják főzés közben. Az indukciós rendszer nem az üvegkerámia felületet melegíti fel, hanem közvetlenül az edényben fejleszt hőt, ezáltal gyorsabban melegszik fel az edény, illetve annak tartalma, tehát rövidebb ideig használjuk a főzőlapot, s kevesebb energiát fogyasztunk.
Az indukciós technológia gyorsaságban is verhetetlen, hiszen mindössze 4 percre van szükségünk egy liter víz felforralásához. Az indukciós főzőlapok érintőkapcsolós kezelőfelületén pontosan és precízen állíthatjuk be a főzőzóna kívánt teljesítményszintjét. S mivel a főzőlap szinte azonnal érzékeli a hőmérsékletváltozást, másodpercek alatt olyan forróra melegíti fel a főzőedényt, hogy máris piríthatjuk rajta a halat és a húst, vagy melegíthetjük fel a levest. Az indukciós technológia mindezek mellett biztonságos, hiszen nincs nyílt láng, mint a gáz lapok esetében, és sokkal kevesebb a maradékhő, mint az elektromos főzőlapoknál. A főzőfelület ugyanis csak annyira lesz meleg, amennyire az edény alja visszamelegíti, így véletlenül sem fogjuk megégetni a kezünket. Mivel a főzőzóna nem forrósodik fel, a kifutott leves vagy a hússütés közben kifröccsent zsiradék sem tud ráégni, ezért a főzőlap takarításával sem kell sok időt töltenünk, egy nedves kendővel bármikor letörölhetjük a főzőfelületet.
Az indukciós technológia tehát a főzésben verhetetlen J

Mely készülékek bekötéséhez szükséges szakszervíz igénybevétele?
Minden beépíthető márka minden főzőlapja (gázlap, kerámialap és indukciós lap) bekötésköteles.  A bekötésre jogosult szakszervizek listáját a garanciajegyek tartalmazzák. A többi készülékre sajnos nincsen általános szabály. Annyi azobban elmodható, hogy azok a készülékek, melyek fali konnektorba csatlakoztathatóak (egyes sütők, mikrók, elszívók, hűtők és mosogatógépek) nem igényelnek szerviz álatali bekötést. Pontos információkat a használati utasítások, valamint a garanciajegyek tartalmaznak.

Mekkora teljesítményű páraelszívót válasszak konyhámhoz?
Az UNE EN 61591 szabvány tárgyalja részletesen a páraelszívók teljesítményét és hatékonyságát. A páraelszívókat közvetlenül az aktív főzőfelület felett kell elhelyeznünk, hogy megakadályozzuk a főzéskör keletkező zsíros gőzök és a kellemetlen szagok továbbterjedését a légtérben. Általában a gyártók az adott légtér (alapterület x magasság) hét-nyolcszorosát javasolják, tehát egy 40 nm-es 2,7 m magas térben 40 x 2,7 x 8 = 860 légköbméteres elszívó a javasolt, természetesen érdemes szakemberrel konzultálnunk, mivel több szempontot is figyelembe kell venni a kiválasztásnál.

Ha meghibásodik a beépíthető konyhai készülékem hová fordulhatok?
Az adott konyhagép márka hivatalos szerviz partnereinek címlistája megtalálható a garanciajegyen. Ha meghibásodott a beépíthető konyhai készüléke keresse fel /hívja telefonon a lakóhelyéhez legközelebb eső hivatalos márkaszervizt.  Fontos tudnunk, hogy a garanciális igény kizárólag a számlával és a Bono Design Kft. által kitöltött és lepecsételt garancialevéllel együttesen érvényesíthető.