Pilaszterek, baluszterek, hagyma lábak avagy mitől klasszikus egy konyhabútor?

A tradicionális azaz klasszikus konyhabútor dizájn sokkal több, mint aminek látszik. A stílus különböző korszakokból származó elemek kombinálásával jött létre, melyek az időtlenséget képviselik. A klasszikus konyhabútor megtervezését a minőségi kézművesmunka inspirálta. A bútor tervezésénél a klasszikus térrendezést szem előtt kell tartani és fontos a természetes anyagok használata, melyek a konyhának személyiséget és időtlen stílust kölcsönöznek. Ismerje meg a BONO DESIGN által bemutatásra kerülő Colombini klasszikus konyhákat!

Colombini klasszikus konyhák

A Colombini bútorgyárat a Colombini család alapította San Marinoban. Az 1965 óta működő gyár különböző lakásbútorokat gyárt az olasz dizájn, a precizitás és a fenntarthatóság jegyében.

Választékukban természetesen kiemelt helyen szerepelnek a klasszikus konyhabútorok, négy különböző bútorcsaládot is terveztek ebben a stílusban, hogy a tradicionális konyhák szerelmeseit teljes mértékben ki tudják szolgálni.

A négy család mindegyikébe ugyanazok a praktikus belső kiegészítők kerültek be, de a díszítőelemek és a színek egyéni külsőt kölcsönöznek a bútoroknak. A tradicionális konyhák főbb jellemzői, mint a több lépcsős párkányok, a míves fogantyúk, a mart vagy osztott üveges elemek valamint a díszes nyitott elemek mindegyik családnál megjelennek, más és más stílusban. Ezek az apró különbségek teszik egyedivé az OPERA, ARMONIA, SINFONIA és MIDA konyhabútorokat.

Díszes részletek

Ezeknek a bútoroknak nagy térre van szükségük, hogy a különleges részletek érvényesülni tudjanak. A Colombini klasszikus konyhabútorai többféle díszes kiegészítővel tervezhetőek, melyek akkor nem teszik túlzóan mívessé a bútorunkat, ha jól kombináljuk őket.

Az üveges felső elemekben a legszebb porcelánokat és poharakat mutathatjuk meg. Érdemes a vitrinekbe világítást is tervezni, hogy a szemünket a fény ezekhez a szép tárgyakhoz irányítsa. A felső elemek végén oldalt is lehet üveges a front, hogy megtörje a felső elemek tömörségét.

A konyhában sok időt töltünk ezért az ergonomikus elrendezés mellett az is fontos, hogy kedves tárgyainkkal vegyük körbe magunkat. A díszes nyitott polcokon kedvenc tárgyaink méltó helyre kerülhetnek és a nyitott tányértartóban tárolt tányérokhoz azonnal hozzáférhetünk.

A Colombini klasszikus konyhabútorok jól használható fiókokkal, kamraszerkényekkel, alsó és felső kihúzható elemekkel tervezhetőek, de többféle kedves részlettel gazdagíthatjuk a bútort.

A magas, csíkosan mart, pilasztereknek tűnő kihúzható elemekben rengeteg fűszert, olajat, ecetet elrejthetünk. Tervezzük ezeket az elemeket a főzőlap közelébe a praktikus használat érdekében.

Az alsó elemek végére oszloppal alátámasztott nyitott elemet is tehetünk, mellyel az alsó konyhabútor elemek tömörsége könnyeddé tehető és a jellemző marásminta újabb megjelenésével tökéletesíthetjük a harmóniát.

A csíkos marás a nyitott elemek hátfalán is visszatérő motívum, melynek segítségével a már-már túlzóan sokféle díszes elemmel rendelkező konyhabútor könnyen finomítható. Bátran használjunk egy elrendezésen belül többféle fogantyút, hisz a jól megtervezett eklektika mindig szép. Bizonyos elemeket, például a szigetet vagy egy különálló tálalót hagyma lábakakkal is tervezhetünk, mert ez a kézműves faragott kiegészítő teszi a Colombini MIDA bútorokat igazán egyedivé és különlegessé.

A Colombini OPERA és ARMONIA családok fő kiegészítő eleme a baluszter babás tartó oszlop, mely íves formájával lágyítja a konyhabútorok rusztikusságát. A csíkos pilaszterek faragott mintával díszítettek, megbontva a sok egyenes marást, ami erre a két bútorra jellemző.

Milyen színű és milyen anyagból készül a klasszikus konyhabútor?

Erre a kérdésre természetesen azt válaszolná mindenki, hogy fából. Igen, a Colombini valódi tömör kőrisfát és égerfát használ klasszikus bútoraihoz. De valóban csak a fa erezet rusztikussága teheti tradicionálissá a konyhát?

Az ARMONIA konyhabútor család tömörfa keretes frontjai dió árnyalatával valóban rusztikus hangulatot teremtenek. A SINFONIA konyhák sötétbarna tömörfa frontja festett világos árnyalatokkal kombinálható az elegánsabb hatás érdekében.

A faerezetet láttató, de pasztell árnyalatok és az antikolt hatás kedvelői az OPERA család színei között válogathatnak. A MIDA bútorcsaládban pedig egy pasztell zöldet is találunk a világos árnyalatok között. A különböző színű frontok váltakozása eklektikus kombinációra is lehetőséget ad.

A Colombini klasszikus konyhái között mindenki megtalálhatja a szívéhez közel álló színt.

Szimmetrikus elrendezés

A tradicionális konyha tervezésekor a szimmetriára és a rendre törekszünk. A legjobb példa az U alakú elrendezés, mely lehetővé teszi, hogy a tűzhely vagy a főzőlap középre kerülhessen így a két oldalán megjelenő elemek szimmetriája nyugalmat és otthonosságot áraszt.

A túl nagy teret konyhaszigettel egészíthetjük ki, hogy a használat az egymáshoz közel eső munkapultok miatt praktikus legyen. Manapság sokszor egy térben van a konyha a nappalival vagy az étkezővel, ezért a konyhabútort érdemes úgy tervezni, hogy a konyhában tevékenykedő személy is a családi élet része lehessen. A konyhaszigetbe reggelizőpultot is elhelyezhetünk, de okos tervezéssel az étkezőasztal funkcióját is bele lehet varázsolni. A tervezésnél érdemes a teljes teret egyben nézni, hogy minden funkciónak elegendő hely jusson és a klasszikus konyhabútorunk valóban a nappali éke lehessen.

Jelentkezzen be a Bono Design konyhastúdióba, amennyiben szeretné ezeket az anyagokat a saját szemével látni és professzionális bútortervezést szeretne.

A blogbejegyzésben említett bútorcsaládok

Opera

Klasszikus

Konyhabútor

Opera
Klasszikus
Konyhabútor
inspirációk, katalógus
és árlista

OPERA konyháink rendelhetők tömörfa és festett kivitelben is. A világos tónusok kedvelőinek igazi kedvence lehet ez a klasszikus típus.

Armonia

Klasszikus

Konyhabútor

Armonia
Klasszikus
Konyhabútor
inspirációk, katalógus
és árlista

ARMONIA konyhabútorunk a rusztikus és a klasszikus stílus elemeit is magán hordozza, szép fakeretei dió színre pácoltak.

Sinfonia

Klasszikus

Konyhabútor

Sinfonia
Klasszikus
Konyhabútor
inspirációk, katalógus
és árlista

SINFONIA tömörfa keretes klasszikus konyhabútorunk igazi unikum szögletes formáival, nyitott végelemeivel és díszített üveges frontjaival.

Mida

Klasszikus

Konyhabútor

Mida
Klasszikus
Konyhabútor
inspirációk, katalógus
és árlista

MIDA klasszikus konyhánk a stílus igazi képviselője. Valódi fakeretes kivitel íves felső részekkel és széles elemválasztékkal.

Csak 4 könnyű lépés a személyes konzultációt megelőzően álmai bútorához:

A Bono Designnál zökkenőmentessé és stresszmentessé tesszük a konyhabútor kiválasztását, tervezését és beszerelését. Szakértői csapatunk végigvezeti Önt az út minden lépésén, hogy álmai konyhája valósággá váljon.

1.

Inspirálódjon, gyűjtsön ötleteket

Érdemes áttekinteni bútoraink kollekcióit, hiszen megújult weboldalunk rengeteg képpel és jó ötlettel szolgálhat ahhoz, hogy megtalálja azt a bútort, ami pontosan megfelel elvárásainak. Fontos, hogy kialakult elképzelés legyen a színekkel és funkciókkal kapcsolatosan, így lényegesen gyorsabban tudunk haladni a tervezéssel. Természetesen lakberendező kollégáink rengeteg ötlettel és szín-koncepcióval tudnak segíteni, ha valamilyen kérdés még nyitott lenne.

2.

Készítsen vázlatot, mérjen

Számunkra elég egy méretezett skicc, egy vázlatos rajz, mely tartalmazza annak a helyiségnek a méreteit is, ahová a bútort tervezni szeretnénk. Sokszor kimarad, ezért érdemes megadni, hogy az adott falszakaszon hol találhatóak ajtók, ablakok, radiátorok, konnektorok, a vízkiállás, a strangok, a klíma, vagy éppen a kandalló.

3.

Kattintson pár fotót

Ahhoz, hogy előre felkészülhessünk a tervezésre és 3D programunkban azok színek és struktúrák szerepelhessenek majd, melyek az Ön otthonában már adottak szükséges, hogy kapjunk e-mailen 4-5 fotót az adott konyháról, nappaliról, háló-, vagy gyerekszobáról. Így már az elkészülés előtt Ön is valósághoz közelítően megtekintheti Stúdiónk 3D tervező programjában a közösen megtervezett bútort. Akkor is sokat segítenek fotói, ha még éppen csak a vakolat került fel 😊

4.

Foglaljon előre időpontot a személyes konzultációra

ColombiniCasa bemutatótermünk stúdió jelleggel működik, ami azt jelenti, hogy egy időpontban egy Vevő terveivel foglalkozunk, és minden figyelmünkkel a személyes konzultációra fókuszálunk, így garantálva a nyugodt légkört és a maximális odafigyelést. Ebből fakadóan a nem időpontra érkezőknek egy másik időpontot tudunk majd javasolni. Fontos tehát időpontot foglalni, mert Stúdiónk előre egyeztetett időpontban fogadja

Kérjük foglaljon időpontot

Bemutatótermünk előre egyeztetett időpontban fogadja az érdeklődőket.
Kerülje el a sorban állást, és éljen a kizárólag Önnek szóló konzultációval.

Időpont foglalás:

+36 30 223 2120

H-P.: 10:00 – 18:30, Szo.: 10:00 – 13:30 között várjuk hívását.
Bono Design / Blog / Pilaszterek, baluszterek, hagyma lábak avagy mitől klasszikus egy konyhabútor?